OБАШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ

У оквиру пројекта ”Чиста енеергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији” Град Краљево заједно са Министарством рударства и енергетике наставља суфинансирање мера енергетске ефикасности на породичним кућама и становима.

Јавни позив за грађане почиње дана 15.08.2024. године од када грађани могу да преузму образац неопходан за пријаву са прилозима на Писарници Градске управе града Краљева, у приземљу, шалтери 1-3 од 07-15 часова.

Попуњен пријавни образац и неопходну документацију за пријаву грађани треба да предају на истим шалтерима од 26.08.2024. године у затвореној коверти са назнаком ”ПРИЈАВА ЗА ЈАВНИ ПОЗИВ за суфинанасирање мера мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији града Краљева за 2024.годину-НЕ ОТВАРАТИ”

Перид од 15.08. до 26.08.2024. године је предвиђен за прикупљање и припрему потребне документације за пријаву.

Јавни позив ће трајати до утрошка средстава.

Јавним позивом се суфинансирају све мере енергетске ефикасности које се могу применити на породичним кућама а то су:замена спољне столарије, изолација подова, спољних зидова и или/таванице, замена постојећих уређаја за грејање на фосилна горива или струју одговарајућим на биомасу или природни гас, уградња топлотних пумпи, замена постојеће или уградња нове цевне мреже, грејних тела и пратећих елемената, уградња соларних колектора за припрему потрошне топле воде и уградња соларних панела и пратеће инсталације за производњу електричне енергије за сопствене потребе док се у становима може извршити замена столарије и промена начина грејања као и у кућама.

Грађани се могу пријавити максимално за две појединачне мере или за пакете мера.

Комисија за реализацију мера енергетске санације породичних кућа и станова

Print Friendly, PDF & Email