Атлетски клуб Краљево и СОС Дечја села Србија, уз подршку ССКВ, а под покровитељством Града, организовали су уличну трку под називом „Трка Краљева – трка за дечју радост“, у недељу, у нашем граду. Са централног градског трга, одакле је почела трка, више од 400 учесника – професионалних тркача, али и рекреативаца, трчало је краљевачким улицама.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић поздравио је учеснике, пожелео добродошлицу гостима и успешну и безбедну трку свим тркачима.

„Читавих 30 година у Краљеву се није одржала улична трка, а данас су у нашем граду бројни такмичари из свих градова Србије, али и из Турске, Грчке, Румуније, чак и из Кеније, који су дошли у Краљево да се такмиче. Улице града ће данас бити пуне атлетичара, али и свих људи који воле да трче и да се баве спортом“, казао је Терзић.

Како је истакао, ова манифестације показује да Краљевчани воле спортска дешавања, а са друге стране, велики број људи, који су дошли из других градова и земаља, попунили су смештајне капацитете краљевачких хотела, што, како сматра градоначелник, много значи нашим хотелијерима, али и другим угоститељским објектима – кафићима и ресторанима, који су данас испуњени до последњег места.

„Град Краљево ће се трудити да и наредних година организује овакве манифестације за све љубитеље спорта“, казао је градоначелник.

Према речима помоћника градоначелника за спорт и омладину Милоша Симовића, данашња трка има путању од пет километара, а такмичари се пријављују за трку на пет или десет километара, тако да трче један или два круга.

„Имамо попуњене категорије у обе трке и тражила се стартнина више, што нас чини изузетно поносним. Траса је јако лепа јер се креће из центра града, градским кејом, поред Атлетског стадиона, прелази се са старог моста на Главчићев мост, па поред аутобуске станице према Ауто мото савезу и опет до центра града. Сматрам да је траса идеална за обарање рекорда јер је равна и нема велике успоне. Драго ми је што ће Краљевчани моћи да виде и озбиљне професионалне тркаче, али и пуно рекреативаца који тренирају и баве се спортом, јер циљ ове манифестације јесте да све људе, који практикују здрав живот, окупимо на једном месту“, појаснио је Симовић.

Како истиче један од организатора уличне трке Сања Жиравац, мимо свих очекивања пријавило се више од 400 такмичара, а како организатори нису  толики број пријава, много заинтересованих је остала без стартних бројева.

„Трка је хуманитрарног карактера и део уплаћених котизација иде за подршку раду СОС Дечјем селу у Краљеву који већ 20 година ради на територији Србије пружајући подршку младима, деци и породици“, нагласила је Жаревац, па поручила да ће се организатори потрудити да, с обзиром на то да је ове године била огромна заинтересованост, ова улична трка прерасте у традицију нашег града.

Победници на уличној трци под називом „Трка Краљева – трка за дечју радост“ на десет километара су представник АК Младост Стенли Кипруто и позната српска атлетичарка Оливера Јевтић, а победу на пет километара однели су Душан Ђурђановић и Бојана Каличанин. Улична трка у Краљеву одржана је последњи пут 1994. године.

Победници на 5 км


Победници на 10 км