На један од највећих хришћанских празника – Успење пресвете Богородице, Црква Успења пресвете Богородице у Годачици прославила је своју славу. Молитвеном сабрању на празник у народу познат као Велика Госпојина, уз бројне мештане Годачице и околине, присуствовао је и градоначелник града Краљева др Предраг Терзић.
Након Свете литургије и причешћа, верни народ је кренуо у литију око храма, након чега је пресечен славски колач, а прослава црквене славе завршена је трпезом љубави. Парох јереј Ненад Јаковљевић је поздравио госте и захвалио свима који су прилозима и својим чињењем помогли Црквеној општини Годачица и сеоској цркви, истакавши и значајну помоћ Града Краљева.
За изградњу иконостаса у Храму Успења пресвете Богородице у Годачици Град је, из буџета, ове године, издвојио 1.700.000 динара, у 2022. години, за изградњу олтара „Часна трпеза“, 300.000 динара, а годину пре тога 250.000 за електрификацију звона.
Храм Успења пресвете Богородице у Годачици је зидан 1875-1877. године заслугом свештеника хаџи Петка Јагодића и верног народа овог краја. Изграђен је на темељима старије богомоље из XIV века. Успенски храм у Годачици је делио судбину са народом овога краја и мештани данас с поносом говоре о својој „Годачичкој красници“ и радују се скоријој прослави великога јубилеја – 150 година Храма, који ће обележити наредне године.
Град Краљево помаже изградњу и обнову цркава и црквених објеката у Епархији жичкој. Одлуком о буџету за 2024. годину издвојено је двадесет милиона динара за финансирање или суфинансирање пројеката традиционалних цркава и верских заједница односно пројеката за изградњу, одржавање и обнову црквених и верских објеката на територији града Краљева. Тако су ове године, осим за Цркву у Годачици, средства опредељена и за храмове у Чукојевцу, Ласцу, Кованлуку, Ратини, Сирчи, Врби, за наставак радова односно изградњу храмова у Ушћу, Адранима и Јарчујку, као и Манастир Згодачицу и Цркву Свете Тројице у Краљеву.