На тридесет трећој, ванредној, седници Градског већа града Краљева, одржаној у петак,13. септембра 2024. године, којом је председавао градоначелник др Предраг Терзић, већници су разматрали осам тачака дневног реда.

Донета су два закључка у оквиру једне тачке, један о усвајању Извештаја о стању безбедности саобраћаја на путевима на територији града Краљева за период од јануара до јуна 2024. године, други којим се утврђује Предлог закључка о усвајању Извештаја о стању безбедности саобраћаја на путевима на територији града Краљева за период од јануара до јуна 2024. године, и којим се Скупштини града предлаже њихово доношење.

Краљевачки већници позитивно су се изјаснили на три закључка                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           којима се утврђују: Предлог одлуке о изради Плана генералне регулације „Рибница“, Предлог одлуке о изради Плана генералне регулације „Крушевица“ и Предлог одлуке о изради Плана детаљне регулације „Регулације Бајмаковачког потока и површинских вода са подручја Конарева испод Ибарске магистрале“.

Градско веће донело је Закључак којим се утврђује Предлог решења о давању сагласности на одлуку о ценама топлотне енергије број 1380 коју је донео Надзорни одбор ЈЕП „Топлана“ Краљево.

Донет је Закључак којим се утврђује Предлог одлуке о измени Одлуке о градским административним таксама и накнадама за услуге које врши Градска управа.

Већници су донели Закључак којим се утврђује Предлог одлуке о  покретању поступка отуђења непосредном погодбом непокретности из јавне својине.

О наведеним предлозима ће се изјаснити одборници на наредној седници Скупштине града Краљева.

На тридесет трећој седници, Веће је усвојило Измене Програма коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине града Краљева за 2024. годину.