На тридесет осмој, ванредној, седници Градског већа града Краљева, одржаној у четвртак, 17. октобра 2024. године, којом је председавао градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, већници су разматрали пет тачака дневног реда.

Краљевачки већници донели су Закључак о давању сагласности на Решење начелника Градске управе, број 2571/24 од 16. октобра 2024. године, о изменама решења број 2445/24 од 2. октобра 2024. године и број 1730/24 од 8. јула 2024. године у вези са распоредом коришћења буџетских средстава индиректним корисницима Основног и Средњег образовања и васпитања за ОШ „Јован Цвијић“ из Сирче и Гимназију Краљево.

Донето је Решење о образовању Комисије за доделу подстицајних средстава за развој сеоског туризма на територији града Краљева у 2024. години.

Расписан је Конкурс за доделу подстицајних средстава за развој сеоског туризма на територији града Краљева за 2024. годину.

Веће је донело Решење о давању сагласности „ТАУРУС ДЕЛИКАТЕС“ ДОО из Краљева за препарцелацију катастарских парцела у Тавнику.

На седници Градског већа донет је Закључак о унапређењу система одбране од града и смањења ризика од настанка града пружањем подршке надлежном органу у ангажовању извршилаца – стрелаца на лансирним станицама.