На тридесет другој, ванредној, седници Градског већа града Краљева, одржаној у петак, 30. августа 2024. године, којом је председавао градоначелник др Предраг Терзић, већници су разматрали петнаест тачака дневног реда.

Донета су два закључка којима се утврђују – Предлог одлуке о усвајању Плана развоја града Краљева за период од 2024. до 2030. године са  прихваћеним предлозима односно Предлог одлуке о допуни Одлуке о мрежи јавне Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“ Краљево, и којимa се Скупштини града Краљева предлаже њихово доношење.

Већници су донели два решења о давању у закуп од којих се једно односи на пословни простор у Доситејевој улици број 11Б, а друго на закуп гараже број 28 у улици Цара Душана бр. 53-57, странкама из Краљева, након спроведеног поступка прикупљања писаних понуда путем јавног оглашавања, на одређено време, на период до 10 година.

Чланови Градског већа донели су пет решења којима се поништавају,  укидају или одбијају као неосноване, жалбе странака из Краљева на решења Одељења за урбанизам, грађевинарство и стамбено-комуналне делатности, Одељења за друштвене делатности односно Одељења за инспекцијске послове – Инспекција за саобраћај и путеве Градске управе.

На тридесет другој седници Већа, донето је Решење којим се као основана усваја жалба странке из Краљева, изјављена преко пуномоћника – адвоката, због недоношења решења у законом прописаном року од стране првостепеног органа – Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Краљево, као и да се обавеже првостепени орган да жалиоцу надокнади трошкове на име састава жалбе у износу од 49.500,00 динара по адвокатској тарифи.

Донето је Решење Градског већа града Краљева којим се одбацује као недозвољена жалба странке из Краљева, изјављена на обрачуне ЈКП „Водовод“ Краљево број: 52153/0720 од 30.9. 2020. године и број:52153/0124 од 31.3.2024. године.

Градско веће донело је четири решења којима се усвајају захтеви странака из Краљева за плаћање дуга на 36 односно 60 једнаких месечних рата, од којих је један упућен преко пуномоћника – адвоката по основу Пресуде Апелационог суда у Крагујевцу, два по основу Уговора о закупу стана и један захтев по основу Уговора о закупу пословног простора.