У граду Краљеву, за дане викенда, на Аутодрому Берановац, одржане су ауто-трке на кружним стазама под називом „Летња лига Краљева 2024“ у организацији АМСК „KV racing team“ и Спортског ауто и картинг савеза Србије, а уз подршку Града Краљева.

Част да пожели добродошлицу такмичарима из Србије, и региона, и званично отвори трку, припала је градоначелнику града Краљева др Предрагу Терзићу.

Он је подсетио да су сви љубитељи аутомобилизма, за дане викенда – 13. и 14. јула, већ имали прилику да уживају у перформансу такмичара на Берановцу.

„Пре две недеље овде су одржане ауто-трке и велики број Краљевчана је имао прилику да испрати занимљива дешавања на Берановцу, а овог викенда, уз помоћ Града и градских предузећа ЈКП ′Чистоћа′ и ЈКП ′Водовод′, као и Дома здравља Краљево, обезбеђени су услови како би била одржана још једна трка“, казао је Терзић.

Градоначелник је захвалио Спортском ауто и картинг савезу Србије и краљевачком АМСК „KV racing team“ што сваке године, сада већ традиционално, бирају баш Краљево за домаћина спектакуларних трка које организују.

„Град се труди да, као и до сада, помогне организацију ових трка, а уверен сам да ће све протећи у најбољем реду. Сви ми, Краљевчани, очекујемо да ће наш ′KV racing team′ бити најуспешнији и да ћемо и ове године имати прилику да се радујемо њиховој победи“, поручио је Терзић, пожелевши свим такмичарима добру и безбедну вожњу и да остваре најбоље резултате.

Како је истакао председник Одбора за спорт Спортског ауто и картинг савеза Србије Немања Тодоровић, „Летња лига 2024“ је јако велика манифестација која окупља бројне такмичаре и госте из Србије и иностранства.

„Заједничким снагама – Град, ′KV racing team′ и Спортски ауто и картинг савез Србије, настављају традиционалну и веома успешну сарадњу и сигуран сам да ћемо следеће године бити још бољи“, изјавио је Тодоровић.

Један од организатора манифестације и председник АМСК „KV Racing Team“ Бранислав Пауновић захвалио је градоначелнику Краљева, градским комуналним предузећима, као и Општој болници „Студеница“ и краљевачким ватрогасцима, на свесрдној подршци у организацији, а све у циљу безбедног  одржавања манифестације и репрезентативног представљања Града Краљева.

„Овог викенда се одржава друга ′Летња лига′, такмичари возе у три дивизије – осам класа. У јучерашњој трци учествовало је 39, а данас 46 такмичара. Укупно 12 возача представља ′KV racing team′, јуче смо били први, надамо се да ћемо бити и данас, и надам се да ћемо остварити добре резултате јер смо тренутно водећи тим у шампионату“, истакао је Пауновић.

Баш у нашем граду, на стази војног полигона, давне 1972. године, одржана је прва трка за шампионат Југославије у аутомобилизму, а ове године, на берановачкој стази, у оквиру манифестације „Летња лига Краљева 2024“, опробали су се такмичари из Србије, Републике Српске, Македоније и Бугарске.

Print Friendly, PDF & Email