Стонотенисерка Изабела Лупулеску прва је представница Србије која је изборила пласман у Олимпијске игре још од 2004. године, а како се ниједан мушкарац није пласирао, уједно ће бити једина представница Србије на Олимпијским играма у Паризу у овом спорту. Помоћник градоначелника града Краљева ресорно задужен за омладину и спорт Милош Симовић обишао је Изабелу која, са својим тимом, има припреме за највећу спортску смотру на свету у краљевачком Дечјем одмаралишту „Гоч“.

Према њеним речима, тимски су одлучили да први део припрема, који подразумева кондиционе тренинге и стони тенис, буде на планини, првенствено због надморске висине, како би се што боље припремила.

„Мој тренер и селектор Лупулеску Николае тражио је место које ће да испуни све наше критеријуме, да има опремљену салу, да је на надоморској висини, јер је обавезно било да може да се спава на надморској висини и онда је ово место било идеално за моје потребе“, појаснила је Изабела, па истакла:

„Људи су прељубазни, спремају ми храну према мојим потребама, прате мој програм, сви желе да ми помогну и изађу у сусрет. Овде је јако мирно и могу тачно да се фокусирам на оно због чега сам дошла и за шта се спремам.“

Како је сан сваког спортисте да добије прилику да боје своје земље представља на Олимпијади, двадесетчетворогодишња Изабела не крије узбуђење и радост што ће имати прилику да своје вештине и умеће покаже у највећем изазову у досадашњој каријери.

„Осећам да ћу бити спремна кад дође време за то. С обзиром да ми је ово прва Олимпијада не знам тачно шта да очекујем, али сигурна сам да ћу се спремити максимално јер сам, иначе, префекциониста, тако да сам сигурна да ће све бити у најбољем реду“, сматра Лупулеску. Она истиче да, иако играчице из Кине представљају највећу претњу и конкуренцију, спремна је и за тај изазов, ако до њега дође, и нада се да ће меч бити добар и занимљив за гледање.

Селектор репрезентације Србије у стонотенису Николае Лупулеску истакао је да су услови за припреме на Гочу изузетни, па изразио наду да ће убрзо бити развијена сарадња између Стонотениског савеза Србије и Спортског савеза Краљево односно града Краљева како би Гоч постао база стонотенисера на припремама за сва велика такмичења у будућности.

Помоћник градоначелника Милош Симовић пожелео је Изабели и њеном тиму добродошлицу у наш град, као и да јој Краљево и планина Гоч буду талични за добре резултате на Олимпијади.

„Почаствовани смо што се будући олимпијци баш у Краљеву припремају за такмичење. Захвалио бих Стонотениском савезу што је одабрао Гоч за припреме, част нам је што су овде, јер нам је идеја да што више спортиста има могућност да долази у Краљево, који је спортски град и жели да пружи, и пружа, најбоље услове спортистима како за припреме, тако и за такмичења“, казао је Симовић.

Изабела Лупулеску почела је да тренира стони тенис са свега пет година. Као део репрезентације први пут учествује на Европском првенству 2017. године у тимском делу, а на Светском тимском првенству 2018. године, до је најбољи пласман на светској ранг листи постигла 2019. године заузевши 89. место. Од 1988, када је стони тенис имао премијеру у Сеулу, није се догодило да наша земља нема представника у стоном тенису. Олимпијске игре у Паризу одржаће се од 26. јула до 11. августа, а српски олимпијски тим тренутно чини 97 чланова међу којима је и млада и талентована Изабела Лупулеску.

Print Friendly, PDF & Email