Град Краљево наставља са улагањем у сеоску инфраструктру, а тим поводом градоначелник града Краљева др Предраг Терзић је, са сарадницима, обишао засеок Старо Село у Годачици, у коме су завршени радови на асфалтирању дела улице Драгослава Милетића-Рачића у дужини од 350 метара.

Како истичу мештани села надомак Краљева, асфалт им значи много јер су више од 20 година чекали на њега, иако су имали припремљен пројекат, а сада захваљујући Граду имају асфалтиран пут до својих домаћинстава.

„За свако село је најважнији пут, јер омогућава мештанима да оду код лекара, да одвезу децу у вртић или школу, људима који раде да могу да оду до посла, а пољопривредницима да могу безбедно да одвезу све што произведу – млeко, сир, кајмак, воће и поврће. Због тога се градска власт труди да сваке године издваја средства како бисмо градили путеве“, казао је Терзић, подсетивши на већ урађене путеве до Рудна, Студенице, Годачице и Гледића, Самаила, Драгосињаца, Метикоша, Ратине, Врбе…

Према његовим речима, Град се труди да сваке године у сваком селу изгради макар 200, 300, 400 или 500 метара пута.

„Када имате одговорне људе и домаћине у селу који знају који пут треба да се асфалтира онда је веома лако. Неки путеви су краћи, па завршите посао за годину дана, а неки су дужи – по километар, два, и онда је неопходно да се улаже сваке године како би за три, четири године успели да завршите пут“, појаснио је градоначелник, па поручио:

„Сигуран сам да ћемо овај пут ускоро завршити на радост свих мештана Годачице и оних који овде живе, али и на радост оних људи који посећују ово место, имају куће и имања или овде живе њихови родитељи, бабе и деде, и зато ћемо наставити да улажемо у сеоске путеве и сваке наредне године.“

Како је подсетио, до 2016. године за путеве на сеоском подручју издвајано је само 40.000.000 динара, а сада се опредељује четири и по пута више.

„Сада имамо више средстава и трудимо се да тај новац равномерно распоредимо како бисмо успели да помогнемо свакој месној заједници и селу. У летњим месецима имамо и проблем са водоснабдевањем, па у сарадњи са ЈКП ′Водовод′ се трудимо да обезбедимо цистерне са водом како бисмо успели да испунимо резервоаре у свим селима. Имамо захтеве из Буковице, Ласца, Самаила, Цветака и Петропоља и сваког дана две цистерне превозе воду до ових села како би мештани имали воду која је хемијски и бактериолошки исправна“, изјавио је Терзић.

Према речима председника Месне заједнице Годачица Бобана Милетића, деца и омладина су се највише обрадовала новом путу, а уједно, то је и велика мотивација да млади остану на селу. Милетић тврди да од 2000. године није уложено у путеве у овом крају онолико колико је у протеклих пар година. Он је захвалио градоначелнику Краљева, јер се уз његову подршку и залагање сваке године бар пола километра пута у овом крају уради и на тај начин један по један засеок се сређује и село напредује.

У улице Драгослава Милетића-Рачића остало је још 600 метара улице да се асфалтира како би правац, који је изузетно значајан за све мештане јер представља пут ка школи, цркви, Амбуланти и центру села, добио потпуно ново лице.

Члан Градског већа Радомир Корићанац подсетио је да је Град Краљево  расписао јавни конкурс за доделу пољопривредног земљишта на територији града Краљева у закуп. С обзиром на то да су повољне цене, као и да на територији Годачице има земљишта које се издаје у закуп, Корићанац је позвао мештане и све заинтересоване из околине да се информишу јер је, како сматра, ово права прилика да се они којима је пољопривредно земљиште потребно обезбеде на овај начин.

Print Friendly, PDF & Email