На двадесет осмој (ванредној) седници Градског већа града Краљева, одржаној у петак, 2. августа 2024. године, којом је председавао градоначелник др Предраг Терзић, разматрано је шеснаест тачака, које су се односиле на правилнике из области социјалне заштите (услуга дневни боравак), коришћење средстава текуће буџетске резерве, преусмеравање апропријација корисника буџета, прихватање иницијативе за достављање предлога за реконструкцију коловозне конструкције улица и некатегорисаних путева, образовање и именовање чланова Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима, препарцелацију, као и на отуђења грађевинског земљишта.

Чланови Градког већа су донели Правилник о обезбеђивању и пружању услуге социјалне заштите дневни боравак за одрасла лица са инвалидитетом, као и Правилник о мерилима и критеријумима за утврђивање учешћа корисника у цени услуге дневни боравак за одрасла лица са инвалидитетом.

Такође, донели су Решење о коришћењу средстава текуће буџетске резерве у висини од 30.000.000,00 динара на име исплате накнаде штете по пресуди Привредног суда у Краљеву (10 П.бр.69/2022 од 25. 5. 2023. године), као и Решење о преусмеравању апропријација корисника буџета ради уравнотежења расхода у погледу недостајућих средстава за редовно и ургентно одржавање јавних путева у надлежности локалне самоуправе и некатегорисаних путева у границама ГУП-а Краљево.

Градско веће града Краљева донело је Закључак о прихватању иницијативе Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта „Краљево“ за измену закључака Градског већа (број 06-60/2024-I од 8.3.2024. и број 06-114/2024-I од 12.4.2024. године) за достављање предлога за реконструкцију коловозне конструкције улица и некатегорисаних путева у сврху подстицаја производно-привредних активности и развоја сеоског туризма.

Донето је и Решење о измени Решења о образовању и именовању чланова Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима.

Градско веће града Краљева је донело Решење о давању сагласности странки из Краљева за препарцелацију кат. парцела број 3723/2, 3797/2 и 3798/1 КО Краљево, у сврху утврђивања земљишта за редовну употребу и озакоњења стамбеног објекта.

Такође, Градско веће је донело решења о отуђењу: кат. парцеле број 411/127 КО Рибница, грађевинско земљиште ван граница ГГЗ, која је јавна својина града Краљева, у корист ПУ СОС ДЕЧИЈЕГ СЕЛА КРАЉЕВО – ЦЕНТАР ЗА ПОДРШКУ ДЕЦИ И ПОРОДИЦИ из Краљева, непосредном погодбом као земљишта за редовну употребу објекта; кат. парцела бр. 5297/217 и 5297/183, обе КО Краљево, градско грађевинско земљиште, које су јавна својина града Краљева, у корист предузећа SILUR DOO Краљево, као најповољнијем понуђачу у поступку отуђења грађевинског земљишта прикупљањем понуда јавним огласом; кат. парцеле број 246/515 КО Ковачи, земљиште у грађевинском подручју, у корист странке из Краљева, као најповољнијем понуђачу у поступку отуђења грађевинског земљишта прикупљањем понуда јавним огласом; кат. парцеле број 246/516 КО Ковачи, земљиште у грађевинском подручју, у корист странке из Краљева, као најповољнијем понуђачу у поступку отуђења грађевинског земљишта прикупљањем понуда јавним огласом; кат. парцеле број 246/517 КО Ковачи, земљиште у грађевинском подручју, у корист СПЕЦИЈАЛНЕ ОЧНЕ БОЛНИЦЕ „ФОКУС“ из Краљева, као најповољнијем понуђачу у поступку отуђења грађевинског земљишта прикупљањем понуда јавним огласом; кат. парцеле број 246/518 КО Ковачи, земљиште у грађевинском подручју, у корист СЗТР „N & S com“, као најповољнијем понуђачу у поступку отуђења грађевинског земљишта прикупљањем понуда јавним огласом; кат. парцела бр. 5483/6, 5483/8 и 5483/9, све три КО Краљево, грађевинско земљиште ван граница ГГЗ, које су јавна својина града Краљева, у корист предузећа УСЛУГЕ СИСТЕМА ОБЕЗБЕЂЕЊА „MAX PRO SOLUTION“ Краљево, као најповољнијем понуђачу у поступку отуђења грађевинског земљишта прикупљањем понуда јавним огласом; кат. парцеле број 513/47 КО Адрани, грађевинско земљиште ван граница ГГЗ, у корист странке из Крагујевца, као најповољнијем понуђачу у поступку отуђења грађевинског земљишта прикупљањем понуда јавним огласом; кат. парцеле број 1888 КО Врдила, грађевинско земљиште ван граница ГГЗ, у корист предузећа METALIMPEX DOO Краљево, као најповољнијем понуђачу у поступку отуђења грађевинског земљишта прикупљањем понуда јавним огласом.

Print Friendly, PDF & Email