Чланови Организационог одбора манифестације „Весели спуст 2024“, два дaна уочи тридесет пете туристичко-спортске и еколошке манифестације која већ одавно премашује границе Града Краљева, али и Републике Србије, састали су се у циљу завршних договора око њеног одржавања.

Како је истакао директор „Веселог спуста“ Александар Ерац, осврнувши се на до сада организоване догађаје у оквиру Недеље Веселог спуста и оно што предстоји, „све функционише како треба, манифестације и концерти су у складу са оним што смо очекивали“. Што се тиче самог спуста, Ерац каже да их је мало забринуо низак водостај Ибра.

„Апелујемо на све веселоспусташе да, када у недељу крену низ Ибар, никако не скачу у воду – јер су стене изашле, а има и много сакривених испод воде, да се не би повредили. Прошле године смо имали пар људи који нису послушали сугестију и савет, али свакако смо и ове године обезбедили екипе које ће да прате учеснике спуста – екипе Хитне службе, Војске Србије, Сектора за ванредне ситуације, Кајак клуба… сви ће бити ту да помогну“, рекао је Ерац нагласивши да је краљевачки „Весели спуст“ познат по томе што је безбедан и додао:

„Ако људи не буду послушали наш апел да се понашају у складу са потребама на реци, може доћи до разних проблема, али мислим да ће спусташи послушати апел. Директорка Дома здравља Мирјана Крчевинац је нагласила да је у недељу најављен црвени метеоаларм, биће изузетно висока температура. Битно је да људи који пођу на спуст понесу воду, обуку бело, да заштите тело да не дође до опекотина… Не сумњамо да ће све бити весело, али да бисмо завршили ‘Весели спуст’ без икаквих проблема и повреда, нека поведу рачуна. Апелујем да веселоспусташи дођу у великом броју, али и да послушају савете – да не скачу у воду, заштите се од високе температуре и да стигнемо на пасуљ, бесплатан, који ће ове године бити организован испред ресторана ‘Југославија’ у Матарушкој Бањи, где смо припремили и музички програм“, рекао је директор „Веселог спуста“ Александар Ерац.

„Да бисмо могли да се веселимо и прославимо 35. ‘Весели спуст’ како доликује, немојте да направимо проблем низ реку, морамо да будемо једна породица, да помажемо једни друге, певамо, веселимо се и да се понашамо у складу са оним што тренутно Ибар захтева“, поручио је Александар Ерац.

Он је подсетио на то да је у недељу, 14. јула, у 9.00 часова, са градског кеја организован превоз учесника и пловила, као и сваке године, и замолио све који желе да дођу са пловилима и путују на Маглич у организацији организатора спуста да буду у 8.30 на кеју како би на време кренули и стигли на „Весели спуст“, који креће у 10.00 часова из Маглича.

Print Friendly, PDF & Email